Loonwerk

Het agrarisch loonwerk speelt nog steeds een belangrijke rol in de organisatie.

Enkele jaren geleden is S. Vogelzang & Zn. zich meer gaan richten op grondverzet en de andere takken van het bedrijf. Het oogsten van mais en gras is daarbij afgestoten. Vogelzang heeft nog wel een aantal belangrijke loonwerktaken in zijn pakket gehouden:

 

Slootschonen en walkantfrezen

Standaard worden de sloten geschoond met een trekker en een mobiele kraan met verlenggiek en extra brede banden. Bij S. Vogelzang & Zn. hebt u ook nog de keuze uit Midi, Mini
en Rupskranen. ook is er een Truxor maaiboot en een Conver maaiboot voor het maaien en schonen van grote watergangen en vijvers.

DSC00816 slootschadv dsc01589 dsc01670

Sleepslangbemesten

– De bemester wordt gedragen door een trekker met banden van 1,25 m breed – De bemester heeft een werkbreedte van 12,35 m – De bemester en trekker worden via GPS systeem aangestuurd, zodat overlappen en overslaan niet nodig is – Extra dikke transportslangen van 5 inch voor een hogere capaciteit – Met mestgiftmeting – Extra trekker met waterpomp – Ook voor bedrijven die niet direct water in de omgeving hebben.

haspel bewerkt bemster bewerkt 2pompwagen bewerkt

Landverbetering

– Compleet pakket voor perceel verbetering: Frezen, Ploegen, Kilveren en Inzaaien – Spitmachine – Doorzaaien – Grasland vernieuwen in èèn werkgang – Kalkstrooien

Vogelzang is officieel leverancier van Miramag Superfijn kalk met 19% magnesium en 55 Neutraliserende Waarde. Wij strooien uit eigen voorraad.

dsc00743 kalkstrooien200 kilveren100