Nieuws

NIEUWS

Aanschaf van Komatsu WA 320 en Komatsu PW 148

Eind augustus 2017 hebben wij ons machinepark vernieuwd met Komatsu WA 320 shovel en een Komatsu PW 148 mobiel kraan. Beide machines zijn in onze bedrijfskleuren gespoten daarnaast zijn naast de cabines voorzien van een overdruksysteem en is de mobiele kraan uitgerust met een afneembare draaikantelstuk.

Aanschaf avegaarboor

In april 2017 hebben wij een avegaarboor aanschaft die zowel aan een midi, mobiele en rupskraan kan. Hiermee kunnen we voor uiteenlopende doeleinden gaten in de bodem boren. Wij kunnen boren tot een diameter van 300 mm en een diepte van ca. 5,50 meter.

 

Aanschaf van MAN 6 x 6 WS met Hybride boordkraan

Eind augustus 2016 hebben ons machinepark vernieuwd met een nieuwe MAN vrachtauto 6 x 6 WS met een Euro 6 motor en met een Hybride boordkraan. Dit houdt in dat de boordkraan elektrisch aangedreven wordt en hierdoor de motor van de vrachtwagen uit is. Deze techniek is nog redelijk uniek, maar S. Vogelzang & Zn hebben hiervoor gekozen, omdat we hierdoor stiller  kunnen draaien en vooral dat we onze CO2 uitstoot reduceren. de kiepbak kan 2 zijdig kiepen en is voorzien van afdekkleppen. In Juni 2017 is de 2 zijdige kieperbak vervangen voor een geïsoleerde 2 zijdige kieperbak.

 

Aanschaf van een Herder zaag

In het begin van 2014 hebben wij een hydraulische zaag gekocht. het gaat hierbij om een Herder zaag die wij aan onze kranen als extra uitrustingsstuk kunnen hangen. Met deze machine kunnen wij bomen en takken tot een diameter van 20 cm door zagen dit is mogelijk dicht bij de grond en ook hoog in de lucht.

 

Komatsu HB-215LC1 Hybride BIA 

Vogelzang schaft in het kader van CO2 reductie en brandstof besparing als 1 van de eersten in
Nederland een hybride graafmachine.

foto4  hb215 zuidhorn

Volvo L60-F
Bossewinkel

Volvol L60 F

2x Fendt 820 + Joskin combi’s

fendt 820 + joskin 2

MAN 8 X 6 WS & 8 X 4 WS
Wierda bedrijfswagens

8x6 en 8x4

klik op de afbeelding voor vergrotingen